OBRAZLOŽENJE (DMCA)

1. Nijedan film na našem sajtu nije fizički prisutan, već je embedovan sa drugih sajtova i izvora. Svi filmovi izvorno potiču sa drugih servera poput YouTube, VK i DailyMotion.

2. Redakcija sajta domaćifilmovi.org nema nikakve veze sa originalnim izvorom bilo kojeg filma koji se nalazi na našem sajtu i nisu odgovorni za sadržaj na drugim web stranicama.

3. Pristup video sadržaju preko embedovanog koda ne predstavlja kršenje autorskih prava što je i potvrđeno presudom Sedmog apelacionog suda u slučaju myVidster (http://arstechnica.com/tech-policy/2012/08/mpaa-embedding-is-infringement-theory-rejected-by-court/).

4. Svi filmovi koji su “embedovani” na web stranici domaćifilmovi.org, okačeni su na serverima web stranica kao što su YouTube.com, VK.com, Dailymotion.com od strane njihovih korisnika a, mi ih samo embedujemo uz dozvolu navedenih provajdera.

5. Svi filmovi koji su objavljeni na tim web stranicama su prošli redovne procedure koje nalažu te web stranice i kao takve su dostupne na internetu svim korisnicima interneta.

6. Redakcija sajta domaćifilmovi.org ne upload-uje video datoteke na servere web stranice domaćifilmovi.org, kao što se može primetiti da svaki film ima plejer od navedenih sajtova gore.

7. Naša web stranica je u skladu sa 17 U.S.C. § 512 i Digital Millennium Copyright Act (“DMCA”).

Dodatno: Ukoliko ste ovlašćeno lice nekog filma koji se nalazi na našem sajtu u vidu embed prikaza, imate neku primedbu ili želite da taj film uklonimo sa našeg sajta (iako je embedovan sa originalnog izvora i uklanjanjem filma sa našeg sajta kao embed prikaza neće uticati na to da film bude uklonjen i sa originalnog izvora sa gore navedenih sajtova), budite slobodni da nam pišete na mejl [email protected] Mi ćemo vam izaći u susret i ukloniti film ako ste ovlašćeno lice nekog filma. Redakcija sajta nema nameru da krši autorska prava i podstiče gledaoce da kupe film koji im se svidi i time podrže autora.